Stichting
De Kleine Aarde

Boek / brochure

Zuivel (1992)

Nederlanders houden van kaas. We eten het op de boterham, uit het vuistje of verwerkt in de warme maaltijd. Kaas is ook voedzaam, omdat het veel eiwitten en vet bevat. Goede kaas bevat louter melk en melkprodukten. In de meeste fabriekskaas zitten ook salpeter en kleurstoffen. Een reden te meer om dit boekje als een nieuwe start te zien. En wel, die van het zelf kaasmaken.

De bereiding van goudse kaas vergt wat tijd, maar het resultaat is heerlijk. De mogelijkheden van rauwe melk gaan echter nog verder. Ook de bereiding van kwark, yoghurt, zachte kaas kéfir kan voortaan met deze nieuwe uitgave in de serie Ekologische Alternatieven thuis gebeuren.

Verschenen:
Uitgeverij: De Kleine Aarde
Genres:

Boek / brochure

Granen op Tafel (1991)

Het gebruik van granen en graanprodukten is eigen aan ekologische voeding. Een voeding rijk aan granen past prima binnen een gezond voedselpakket. Dit boekje beperkt zich tot de warme maaltijd. Het geeft een overzicht van de vele toepassingen die er zijn. Kokkin Marianka Wanninkhof zette de recepten in de loop der jaren al vaak op tafel voor de gasten van De Kleine Aarde. De achtergrondinformatie is mede gebaseerd op ervaringen die Marie-José Cornelissen opdeed tijdens de kursus 'Koken zonder vlees', die ze al enige jaren op De Kleine Aarde geeft.

Verschenen:
Uitgeverij: De Kleine Aarde
Genres:

Boek / brochure

Anders Eten voor Diabeten (1990)

Dankzij nieuwe wetenschappelijke inzichten kunnen diabeten meer variatie in hun dieet aanbrengen dan vroeger. Dit boekje toont in theorie en praktijk dat een vegetarische voeding met volkorenprodukten een gezond alternatief is voor een diabeet. De vele recepten en menu's zijn voorzien van 'grammen koolhydraten' om het variëren gemakkelijker te maken.

Verschenen:
Uitgeverij: De Kleine Aarde
Genres:

Boek / brochure

Gezond en voordelig koken (1988) ↓

Met menu's voor elk seizoen.

Boek Cover Gezond en voordelig koken (1988) ↓
Uitgaven:Paperback, PDF

Ook als je zuinig moet zijn kun je het er lekker zuinig en gezond van nemen op een manier die het milieu niet belast. In het boek maakt Margje Vlasveld van de Alternatieve Konsumentenbond de lezer wegwijs in de milieubewuste en gezonde keuken. Ze geeft tal van handige tips die helpen om betaalbaar en toch verantwoord te koken. Wie voordelig wil eten kan bij de keuze van het menu het beste rekening houden met het seizoen. De recepten in dit boek laten zien hoe smakelijk en verrassend dat kan zijn.

Verschenen:
Uitgeverij: De Kleine Aarde
Redacteuren:
Illustratoren / fotografen:
Auteurs:
Genres: